Kender du det, når du får anbefalet en podcastserie, som har eksisteret i flere år og derfor har mange episoder på bagen? Det kan være svært at overskue, hvilket episode, man så skal begynde med. Især fordi man kan være uheldig at vælge en episode, der måske ikke repræsenterer serien fra sin bedste?

Hvis dette er tilfældet for dig, og du derfor holder dig fra at lytte til Radiolab, så er denne top 5-liste for dig. Den er også til dem, der allerede kender Radiolab, men gerne vil modtage lidt inspiration til at høre nogle episoder fra arkivet.

Jeg har i størstedelen af mit liv ikke haft en stor interesse for naturvidenskab, hvilket også resulterede i mit valg af det meget humanistiske fag “Dansk” på KU. Radiolab kan dog fortælle på en måde, så selv forskning i de svampe, der gror på træers rødder, lyder som det mest interessante, jeg nogensinde har hørt. De er altså rigtig dygtige! Så det er bare med at springe ud i det.

Vælg en episode ud fra listen herunder, sæt dig til rette, og lad de to tossede nørder Jad Abumrad og Robert Krulwich underholde dig.

BONUS: Du bliver klogere på nogle meget niche-prægede emner, som din vennekreds sikkert ikke kender noget som helst til.

TOP 5 – RADIOLAB

Radiolab

1. Shorts: Rodney Versus Death (13. august, 2013)
Kender du sygdommen rabies (også kaldet hundegalskab)? Vidste du også, at dødeligheden er nær 100%, hvis man først har fået symptomerne? Alt dette og mere får du kendskab til i Rodney Versus Death, som handler om Jenna Giese, der blev bidt af en flagermus og fik sygdommen. Men hvad der så skete, da Dr. Rodney Willoughby satte kampen op mod sygdommen, er næsten ikke til at fatte! Skræmmende, men også dybs fascinerende podcastepisode!

Hør episoden HER


2. Patient Zero 
(13. november, 2014)
En “Patient Zero” er det menneske, der kan spores til at være den første bærer en af sygdom, altså sygdommens kilde. Denne episode af Radiolab handler om pandemien HIV og hvordan forskere har forsøgt at finde ud af, hvor virusen stammer fra og hvordan den blev spredt til blandt mennesker – blandt andet ved at finde frem til en Patient Zero.

Hør episoden HER


3. Words
(10. september, 2010)
Hvordan ser man verden, når man som 27-årig ikke har lært ét eneste ord? Hvad sker der, når man pludselig mister sit sprog på grund af en hjerneblødning?
Denne episode handler om… ja, ord. Ikke bare ord i sig selv, men hvordan ord former den måde, vi oplever verden på. Dette meget komplekse emne undersøger værterne med nogle meget interessante historier og videnskabelige forsøg.

Hør episoden HER


4. The Rhino Hunter 
(8. september 2015)
Kan krybskytter, der jager truede dyrearter, i virkeligheden være med til at hjælpe artens overlevelse gennem deres handliger? Det lyder umiddelbart som et paradoks, men i denne episode kommer et meget kontroversielt synspunkt op og vende – nemlig dét tilhørende krybskytterne af de sorte næsehorn.

Hør episoden HER


5. Buttons Not Buttons 
(12. december, 2014)
Temaet i denne episode er knapper. Og selvom det lyder utroligt kedeligt, så lover jeg, at det ikke er tilfældet. Abumrad og Krulwich snakker om placebo-knapper og knapper, der kan dræbe, hvis man trykker på dem. 

Hør episoden HER

Hvilken Radiolab-episode er din favorit? Svar gerne i kommentarfeltet herunder.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *