De humoristiske

  

What The Crime?!

What The Crime?! giver dig ikke mareridt, men latterkramper. Navnet spiller på udtrykket “What The F….” og det er netop dét du tænker, når du hører historierne i denne podcast.

Episoderne handler ikke om ét bestemt mord eller kriminel handling, men er i stedet tema-inddelt. I episoden Hidden in Vaginas taler værterne f.eks. om, hvordan kvinder har brugt deres “natural pockets” til at smugle pistoler, stoffer og mange andre utrolige ting. I Senior Citizen Crimes er temaet kriminalitet begået af den ældre befolkning.

Giv podcastserien et lyt, hvis du trænger til et smil på læben, men stadig gerne vil høre om true crime. Der er ikke udkommet nye episoder længe, men bagkataloget ligger der stadig.

My Favorite Murder

My Favorite Murder bruger værterne Karen Kilgariff og Georgia Hardstark humor til at håndtere at høre om alle de frygtelige true crime-sager, de vender i podcastserien. Værterne har en fantastisk kemi, og deres indbyrdes snak mellem mordhistorierne får mig ofte til at gå rundt og klukke for mig selv.

Materialet i podcastseriens “minisodes” stammer fra lyttere, der sender mordhistorier fra deres lokalsamfund ind til værterne. Godt at MFM bliver produceret i USA, for herhjemme ville det godt nok blive en “kedelig” serie med meget langt mellem episoderne.

Podcastserien handler ikke udelukkende om mord, men i høj grad også om værterne. Så er du i dit blodtørstige humør, skal du måske starte med en af de andre podcastserier på listen.

Én sag pr. sæson eller serie

Root of Evil podcast

Root of Evil

Ringer en klokke, når du læser navnet Elizabeth Short? Nej, vel? Hvad så hvis jeg siger The Black Dahlia?

De fleste har hørt om The Black Dahlia-mordet, som var det mystiske mord på den unge, smukke kvinde, Elizabeth Short, der blev fundet med mundvigene skåret op, og kroppen parteret på en underlig, men ikke tilfældig måde. Uændret: Mordet er aldrig blevet opklaret, men i podcastserien Root of Evil hører du en amerikansk kriminalbetjent argumentere for hvorfor han tror, at hans far, George Hodel, står bag mordet.

Podcastserien tager dig ud på en skræmmende rejse i Hodel-familiens historie, surrealisme og frygtige gerninger. Denne podcastserie MÅ du bare høre. 

Cold

Podcastserien Cold er på 18 afsnit der alle varer omkring en time. Cold dykker dybt ned i sagen om Susan Cox Powell, der en drag forsvandt ud i det blå. Hendes mand, Joshua Powell, tager samme aften på en pludselig camping-tur med parrets to drenge, og ingen kan finde ud af hvor de er henne. Dette er starten på en sag, der viser sig at stikke meget dybere, hvor både Stevens far og en masse videooptagelser og dagbogsoptegnelser hurtigt danner et gysende billede af hvordan hverdagen var for Susan Cox Powell.

Susan er aldrig blevet fundet, men under efterforskningen tager sagen en drejning, som få havde forudset, men ingen desværre lykkedes med at forhindre..

Broken Harts

Broken Harts er både titlen på podcasten og et ordspil på "Hearts" og "Harts" som er den indvolverede families navn.

Podcastserien handler om et kvindeligt par og deres familie, der bestå af en masse adopterede børn. Udadtil fortalte alle, at familie så lykkelige og velfungerende ud. Men en dag kører familie ud fra en klippe, hvor alle dør af faldet. Det viser sig ved nærmere efterforskning, at den fatale bilulykke ikke var en ulykke. Ved nærmere eftersyn begynder den perfekte facade at krakelere, og en mere disharmonisk familie viser sit grimme ansigt. Det er en hjerteskærende fortælling, der desværre ikke giver så mange svar, men efterlader lytteren med et broken hart og en undren over, hvad der mon egentlig foregik.

Maddie

Maddie er en podcastserie, der handler om Maddie McCann-sagen, der opnåede international opmærksomhed i 2007, hvor den lille pige forsvandt fra en ferielejlighed i Portugal. Der er aldrig lykkedes at finde ud af hvad der skete med lille Maddie. Men i denne podcastserie dykker værten ned i hele sagen, efterforskningen og de mennesker, der var involveret. Uændret: Der er aldrig lykkedes at finde ud af hvad der skete med lille Maddie. Men i denne podcastserie dykker værten ned i hele sagen, efterforskningen og de mennesker, der var involveret.

Podcastserien Real Crime Profile (beskrevet længere nede på listen) kritiserer serien for at hive eksperter ind, der ikke er uddannede inden for efterforskning. Selvom kritikken er reel nok, fandt jeg ud af en masse detaljer om sagen, som andre podcasts og Netflix-serien ikke oplyste mig om.

Serial

Det var Serial der startede det hele. I 2014 udkom første sæson, der omhandler Adnan Syed, som sidder i fængsel for mordet på sin ekskæreste Har Min Lee i 1999. Adnan har altid påstået, at han var uskyldig, og med denne podcastserie sætter journalist Sarah Koenig (der også producerer for This American Life) sig for at undersøge hvad der egentlig skete, og om Adnan rent faktisk er uskyldig.

Serial er SÅ flot produceret, og gennem hele serien skifter man sammen med Sarah Koenig mellem at tro på Adnans uskyld og føle sig sikker på, at han har gjort det.

Anden sæson af Serial er meget anderledes end den første, da den handler om Bowe Bergdahl der bliver taget til fange af Taliban i Afghanistan. Jeg er personligt ikke vild med anden sæson, da den bryder den forventning man har til Serial fra sæson 1 af, og fordi der bliver brugt så meget militærfagsprog, at man med engelsk som andetsprog har svært ved at følge med.

Tredje sæson af Serial handler om selve processen ved retssager. Jeg kunne nu bedre lide den stil, Serial kørte i sæson 1. 

Up and vanished

Første (og bedste, efter min mening) sæson af Up and Vanished handler om en sag, hvor den unge amerikansk skønhedsdronning og skolelærer Tara Grindstead pludselig en dag forsvinder. Sagen er 30 år gammel og er aldrig blevet opklaret. Man har ikke engang fundet et lig. Men Payne Lindsey udgav sine podcastepisoder, skete der pludselig noget nyt i sagen! Det er en utroligt spændende og velproduceret podcastserie, og timingen har været helt utrolig.

Bonusinfo: Up and Vanished er ved at blive lavet til en TV-serie hos Oxygen.

Dobbeltmordet

Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej er den sag der bliver fortalt om i denne serie. Det er en af de uløste danske mordgåder, der har fået mest omtale gennem tiden. Podcastserien Dobbeltmordet fortæller om de forskellige teorier der er om mordet på ægteparret Vilhelm og Margrethe Jacobsen i deres lejlighed på Peter Bangs Vejs i 1948. Jeg synes at podcastserien blev en smule forvirrende, og jeg fik mere ud af at læse bogen af samme titel af Peer Kaae, der er en anerkendt dansk true crime-forfatter.

In The Dark

For 27 år siden forsvandt den unge dreng Jacob Wetterling, da han var med din ven på vej hjem efter at have lejet en film for enden af vejen. Det er først for nyligt lykkes politiet at finde hans jordiske rester. Podcastserien In The Dark forsøge at finde svar på hvorfor det har taget så mange år at løse sagen og hiver politiets fejl i efterforskningen frem i lyset.

Dette er første sæson i In the Dark. Der er siden blevet produceret endnu en sæson, der handler om Curtis Flowers og de 4 mennesker han angiveligt skulle have myrdet i en butik i Mississippi.

Podcasten er meget velproduceret og første sæson har især høstet en masse opmærksomhed fra medier der dækker true crime-podcasting.

Someone Knows Something

Someone Knows Something har fire sæsoner. Den første handler om Adrien McNaughton, der som 5-årig forsvandt i 1972 fra fisketur med sin familie i Eastern Ontario (der er desuden lavet en true crime-dokumentar om alle de børn, der forsvandt i de canadiske naturparker, den hedder Missing 911). Værten David Ridgen er vokset op i samme område og tager tilbage for at undersøge sagen, der endnu er langt fra at blive opklaret. Men som titlen lyder, nogen MÅ vide eller have set noget. Og det er derfor Ridgen tager tilbage til området.

Efter min mening er der noget helt specielt ved Someone Knows Something der rammer mine følelser, som jeg ellers er god til at holde distanceret til alle de her frygtelige sager. Selvom serien ikke besidder samme professionelle træk som f.eks. In The Dark, virker formidlingen oprigtig, og jeg lytter med et håb i hver episode.

Phoebe’s Fall

Pheobe’s Fall er en af de særeste sager, jeg er stødt på i al min true crime-lytning. Australske Phoebe Handsjuk blev i 2010 fundet død på bunden af en affaldskakt i den opgang, hun boede i, som hun angiveligt skulle være faldt ned gennem i fuldskab. Hendes død blev regnet for selvmord, men hendes familie og mange andre, der har interesseret sig for hendes mærkværdige død, er ikke overbevidst. I stedet falder mistanken på kæresten, der under overfladen skulle have være meget kontrollerende.

Et langsomt mord

Et Langsomt Mord er en podcastserie der har vakt stor opsigt på grund af den utroligt gode og følelsesladne produktion. Sagen handler om Jesper Helge Hansen der som 27-årig bliver fundet død i en kælder i 1991. Serien er produceret af Jesper Helge Hansens søn, Adrian, der forsøger at finde ud af hvad der skete, og hvilken person hans far egentlig var. Undervejs hører man om Jespers frygtelig fortid, der også ligger til grund for titlen “Et langsomt mord”.

Stop stenkasteren

Stop stenkasteren er en podcastserie der er produceret af Fyens Stiftstidende om sagen fra august 2016, hvor en kvinde mister livet i sin bil, da en stor sten rammer hende fra en motorvejsbro. Siden da har der været flere episoder, hvor en sten er blevet kastet ned på en vej ud fra en bro, men man har aldrig fundet ud af hvem stenkasteren er. Sagen fik i perioden omkring drabet mange danskere til at kigge nervøst op, hver gang de skulle køre under en bro, og det er også ubegribeligt hvorfor sådan en meningsløs handling sker.

Stop stenkasteren forsøger Fyens Stiftstidende at undersøge hvem stenkasteren mon kan være ved at snakke med vidner og beboere på Fyn. Det er spændende at få mere viden om sagen, og jeg synes det er en skam at podcastserien ikke er blevet mere kendt end den er. Så giv en et lyt!

The Teacher’s Pet

The Teacher’s Pet er ligesom Phoebe’s Fall også fra Australien. Denne podcastserie handler om et ægtepar, hvor manden får en affære med en af sine elever. Pludselig forsvinder konen, Lynn, og ingen har hørt fra hende siden. Hendes mand mener, at Lynn er taget afsted frivilligt. Men kort tid efter flytter mandens elskerinde ind i huset og begynder at overtage Lynns plads, blandt andet ved at bruge hendes smykker og agere stedmord for Lynns børn. Det får folk til at fatte mistanke til, at det er Lynns mand, der har dræbt Lynn og skaffet hende af vejen. Teorien er, at hun er blevet begravet ude i baghaven, men man har aldrig fundet nogle spor.

Death in Ice Valley

Denne podcastserie er først produceret på norsk af NRK, og derefter er den blevet lavet i en engelsk udgave i samarbejde med BBC. Sagen i Death in Ice Valley handler om liget af en kvinde, der blev fundet, forkullet, på en hede udenfor Bergen, Norge i 1970. Man har ikke kunne finde frem til hendes identitet, da hun havde gjort mange ting for at skjule det; Hun havde flere navne, flere pas, hun havde klippet mærkerne af sit tøj osv. I podcastserien forsøger den norske journalist Marit Higraff og Niels McCarthy fra BBC at finde frem til kvindens identitet.

Hele stemningen der bliver opbygget med musikken og mystikken i sagen er helt fantastisk, og det er også interessant at høre om alle de metoder der blive brugt til at undersøge kvindens identitet.

Atlanta Monster

Holdet bag Atlanta Monster er det samme der står bag true crime-serien Up and Vanished. I denne serie undersøger værten Payne Lindsey den 40 år gamle sag om “The Atlanta Child Murderers”, hvor over 25 unge afroamerikanere forsvandt eller blev myrdet i byen Atlanta. En mand blev dømt for mordene, men i podcastserien sår Lindsey tvivl om hvorvidt der egentlig var nok beviser til at dømme nogen i sagen. Og så tegner han også et portræt af manden bag tremmer, Wayne Williams.

Dirty John

Dirty John er ikke en historie om mord, men om en mand der bedrager en familie til at tro, at han er en anden end han rent faktisk er. Vi hører historien fra moderen, der forelsker sig i John, og ikke rigtig ser igennem hans facade, og hendes datter, der altid har haft en mærkelig fornemmelse omkring John. Ligesom podcastserierne Kvinden med den tunge kuffert af Third Ear og Man kan aldrig vide fra Radio 24Syv er denne podcastserie er indblik i de mennesker, der kan snyde og bedrage sig gennem livet.

Bonusinfo: Dirty John er ved at blive lavet til en TV-serie

Truth & Justice

Truth & Justice er en podcastserie der undersøger en ny sag i hver sæson. Serien skiller sig ud ved at være meget mere grundig end andre serier, mens der ikke er lagt lige så meget arbejde i selve produktionen. Episoderne består ofte bare af værten der fortæller om sagen og hans analyser, og så er der mellemepisoder, hvor han besvarer spørgsmål fra lytterne. Jeg har kun hørt én sæson af Truth & Justice, som er den der handler om The West Memphis Three – sagen fra Paradise Lost-trilogien. Sagen interesserer mig meget, så derfor fandt jeg også podcastserien spændende, fordi værten gennemgår alle beviser og analyseret dem helt forefra. Der kommer en masse detaljer frem, som man ikke er blevet præsenteret for i f.eks. Paradise Lost-trilogien. Derfor synes jeg at podcastserien er spændende, men den er bestemt ikke for alle.

Jeg ved, at podcastserien og værten har været med til at belyse nye vinkler og detaljer fra andre gamle sager, så hvis man har tålmodighed, kan se bort fra seriens til tider dårlige produktionskvalitet, og er en hardcore true crime-fan, så vil jeg anbefale denne serie. 

Det perfekte offer

Det perfekte offer er en helt utrolig og forfærdelig sag, som DR-journalist Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen har fundet og gravet i. En kvinde bliver udsat for et seksuelt overgreb af en ansat på det psykiatriske hospital, hun er indlagt og bæltefikseret på grundet en manisk episode i sin bipolare lidelse. Hun er det perfekte offer, fordi hun som bipolar ikke er lige så troværdig som den nattevagt, der påstår at han er uskyldig. Men det viser sig, at nattevagten tidligere har været dømt for seksuelle overgreb.

Det perfekte offer er sådan en vigtig podcastserie, fordi den stiller spørgsmålstegn ved troværdighed og den måde vi behandler ofre for seksuelt misbrug. Den får lytteren til at reflektere over sine egne holdninger og det dilemma, sagen fremhæver. I slutningen af podcastserien ringer Emil nattevagten op og konfronterer ham med hele dem sag, han har fået stykket sammen gennem serien. Lyt til podcastserien for at finde ud af hvordan det går, og om retfærdigheden sker fyldest.

 

Pigen

Kan du huske Kundby-sagen, hvor en 13-årig pige blev fanget i at planlægge et terror-angreb mod sin skole i Fårevejle og den jødiske Carolineskole i København? Dette er en podcastserie fra Radio24Syv der dels handler om sagen, men i særdeleshed om pigen bag det hele. For hvordan ender en ung, etnisk dansk pige med at blive radikaliseret og overbevist om, at hun skal bombe to skoler?

Det er en utroligt spændende podcastserie, og jeg kan godt lide at man har forsøgt at tegne et billede af pigen, på godt og på ondt, så man som lytter bliver klar over, at det hele ikke er sort og hvidt. Pigen bliver menneskeliggjort og nuanceret i sagen, og det synes jeg er vigtigt, selvom vi godt kan blive enige om, at hendes handlinger bestemt er forkastelige.

 

Framed

Framed er en podcastserie produceret af Aaron fra podcastserien Generation Why. Serien handler om en uopklaret mordsag fra 2002, hvor en ung dreng ved navn Brian Carrick forsvinder en aften i det supermarked, hvor han arbejder. Han er ikke på vagt den dag, men plejer at komme forbi for at hjælpe lidt til, og, viser det sig, forsøge at sælge noget hash til sine kollegaer. Men var hans handel med hash det der førte til hans død? I Framed gennemgår Aaron sagen på ny, og forsøger at finde ud af hvad der skete ud fra vidneudsagn.

Vidneudsagnene og transskriberinger fra afhøringer bliver dramatiseret i podcastserien, således at skuespillere læser det op, der bliver sagt. Jeg synes det ødelægger autentiteten lidt, da det lyder meget kunstigt. Podcasten er ellers fint produceret og jeg glæder mig til at høre den til ende, selvom sagen her i 3. afsnit ikke har fanget mig helt.

emlie meng mysteriet

Emilie Meng mysteriet

FraT Tekst

Én sag pr. episode

Sword & Scale

Sword & Scale er podcastserien til alle dem, der godt kan lide at høre alle de horrible detaljer ved mord. Flere af S&S-episoderne kunne jeg (ja, JEG! – true crime-dronningen) dårligt nok holde ud at lytte til, fordi de er så eksplicitte. Der bliver brugt lyd fra 911-calls, noglegange interviews med pårørende, lyd fra videoer osv.

En af de ulækreste episoder i serien er episode 20. Den handler om en mand, der tidligere var vært på et børneprogram, som er aktiv i et forum, hvor man fantaserer om at dræbe og spise børn. Hans indlæg i det forum, og hans samtaler med nogle af de andre, bliver læst op af en mekanisk robot-stemme, som kun gør det klammere.

True Crime Garage

Nick og The Captain er to virkelig gode podcastværter, og det er især deres værtsskab der løfter serien. De tager ofte nogle mere ukendte sager op, men jeg lytter altid til alle deres episoder. Indeholdet skiller sig ikke specielt meget ud, men de har gjort meget ud af værtsdynamikken, så derfor er det stadig værd at give den et lyt.

Nordic true crime

Nordic true crime er en podcastserie på engelsk som handler om de værste mordsager der er sket her i Norden. Blandt de sager der er blevet dækket finder vi f.eks. massemordet på Utøya og den nylige ubådssag. Værtinden lyder til at være svensk, hvilket giver hendes engelsk en accent. Men jeg synes det er charmerende og hjemligt, og jeg er glad for, at værten der dækker disse sager selv er fra Skandinavien.

Episoderne er overkommelige og giver et fint overblik over sagerne. Jeg er glad for at der findes en podcastserie der tager sager for Norden, som typisk ikke bliver dækket af alle de amerikanske true crime-serier. Samtidig gør det også sagerne mere skræmmende, at det er sket så tæt på.

 

Generation Why

Generation Why er en true crime-podcastserie skabt af værterne Aaron og Justin, som allerede var ude med deres første episode i 2012. Podcastserien minder meget om True Crime Garage, og de to serier har for nylig også lavet en “wife swap” med deres værter i en enkelt episode. Selvom Generation Why ikke er specielt innovativ i sin vinkel, nyder jeg alligevel at høre deres gennemgang af sager og teorier om, hvad der mon er sket.

Du kan bruge podcastserien til at høre andre vinkler på de sager, du i forvejen kender, eller til at høre mere om ukendte sager, der ikke har været så meget i mediernes søgelys.

Mørkeland

Mørkeland er den danske true crime-serie, jeg ville ønske jeg selv havde lavet. I hver episode tager de to værter hver især en mordhistorie med, som de fortæller hinanden på skift. Mordene der bliver fortalt om i Mørkeland er oftest danske, og der er mange af historierne jeg aldrig havde hørt om før. Det synes jeg gør den ekstra spændende, da det pludselig kommer tæt på, når det har foregået i lille Danmark. Der bliver ikke redigeret så meget i podcastserien, men jeg synes godt værterne kan slippe afsted med det.

Alt i alt er det en af de true crime-podcastserier jeg spændt ser frem til udkommer, og som altid ryger øverst i min afspilningskø. Så ladies: Hvis I nogensinde mangler en gæst eller en vikar til jeres podcast, så kan jeg godt den dag!

Serial Killers

Serial killers er en true crime-podcastserie fra netværket Parcast, og hvis man har hørt nogle af deres andre podcasts, vil man lægge mærke til, at stilen er meget lig hinanden. I Serial Killers fortæller det meget tjekkede værtspar om forskellige kendte seriemordere på en meget indøvet måde. Podcasten skal på listen fordi den er professionelt lavet, men jeg synes desværre også, at den er meget følelseskold og en smule uinteressant. Den bringer ikke rigtig noget nyt på bordet, men den er god til at få et hurtigt overblik over en sag.

Casefile

Casefile er en australsk true crime-podcastserie der går meget i dybden med hvert enkelt sag, og derfor er sagerne også ofte fordelt over flere episoder, der godt kan være timer lange. Så det er en podcastserie til lyttere der gerne vil nørde nogle sager i dybden, og ikke behøver tempo, lydeffekter og andre auditive virkemidler.

Den første episode jeg hørte fra Casefile var episode 19 om Snowtown-mordene, der gav mig så meget myrekryb, at jeg efterfølgende måtte beholde Casefile i mit feed. I foråret 2017 udgav manden bag Casefile 5 episoder om EAR/ONS-sagen, fra dengang den ikke var opklaret, hvor jeg for første gang hørte lydklippene af D'angelos stemme fra telefonsvarernbeskederne han lagde hos nogle af sine ofre. De 5 episoder løber op i over 8 timers gennemgang, så der får man alle detaljer med. 

Anderledes true crime

Criminal

Criminal er en true crime-serie, der ikke handler så meget om mord som de andre podcastserier på listen. I stedet fokuserer Kriminal på forbrydelser med spøjse omstændigheder. Om hvordan en botaniker kan hjælpe med at opklare et mord ved at se på indholdet i mavesækken, eller hvordan en kvinde engang oplevede, at en hjemløs mand levede inde i hulrummene i hendes hus, uden hun vidste det.

Detective

Detective er en true crime-serie hvor amerikanske efterforskere bliver interviewet om nogle af de sager, der har gjort størst indtryk på dem. Det er en spændende vinkel som sjældent bliver dækket i tru crime-podcasts, og det er virkelig spændende at høre deres oplevelser, da det ofte handler mest om ofrene og deres pårørende. At høre om en sag fra en person, der har været involveret, gør det også bare ekstra følsomt og dermed mere intenst at lytte til, frem for en vært der bare læser noget op fra Wikipedia.

How I survived

I denne podcastserie er der ingen mord, da How I survived handler om folk, der har overlevet nogle meget bizarre situationer som lige så godt kunne have endt med deres død. Podcastserien gæster blandt andet en kvinde der har overlevet at blive skalperet af en landbrugsmaskine og en kvinde der har overlevet et angreb af selveste Ted Bundy. Der er ikke så mange episoder i serien endnu, men jeg håber de bliver ved, og jeg glæder mig til at høre hvilke andre utrolige overlevelseshistorier, de finder frem til.

Real Crime Profile

Jeg stiftede første gange bekendskab med Real Crime Profile, da jeg lige havde set Making a murderer-dokumentaren på Netflix og ikke helt vidste hvordan jeg skulle føle. I Real Crime Profile taler Jim Clemente (den kendte FBI-agent), Laura Richards (adfærdsanalytiker hos New Scotland Yard), Lisa Zambetti (Caster hos Criminal Minds) om kendte mordere og psykologien bag deres handlinger og profil. Det her er altså en gruppe mennesker der ved hvad de taler om! Da jeg så hørte deres analyse af Steven Avery (episode 1-6) fik det mig til at ændre holdning til hele sagen, og om hvorvidt Steven er skyldig eller ej.

The Murder in my Family

The Murder in my Family er en simpel podcastserie, hvor familiemedlemmer til en person, der er blevet myrdet, får lov til at fortælle om oplevelsen fra deres synspunkt. Der bliver typisk ikke gået så meget i detaljer om selve sagen, men i stedet får familiemedlemmerne lov til at fortælle hvordan forløbet har været efterfølgende, og hvordan de lever deres liv efter sådan en frygtelig hændelse.

Episoderne er ikke døbt efter sagerne eller morderne, men efter den person, der blev myrdet. Det synes jeg er forfriskende, da episoderne er en af de få der sætter fokus på ofrene og deres følelser.

Caliphate

Caliphate fra The New York Times har tiltrukket sig en del opmærksomhed fra diverse podcastgrupper på Facebook. Og med god grund. Podcastserien er en smule atypisk i forhold til de andre serier på listen, men jeg synes alligevel den fortjener en plads her.

I serien følger vi journalist Rukmini Callimachi i hendes forsøg på at forstå hvem der står bag ISIS, og hvem det egentlig er, vi er i krig med i kampen mod terror. Teamet bag podcasten er utroligt modige i deres mission om at dække denne vinkel og give lytterne lov til at høre fra en tidligere ISIS-kriger, hvordan det er at være på den side af krigen.

Den kommer på min true crime-liste fordi der bliver talt om hvilke frygtelige forbrydelser, der bliver begået i krigens navn, og det er vel også en form for “true crime”.

Caught

Denne podcastserie fra WNYC handler om unge amerikanere der har været i karabolage med loven, og hvordan det har ændret deres liv. Det er en trist podcastserie, da mange af de her unge menneskers fremtid ser grå ud, da de går lange straffe i møde. Podcastserien giver et unikt indblik i de her unge skæbner, og selvom det ikke er den typiske whodunnit true crime-serie, så synes jeg det er et vigtigt perspektiv at få indsigt i.

Sidste episode udkom i slutningen af marts. Jeg håber, at producerne bare holder sommerferie og vender tilbage med flere episoder.

Crime Writers On

Crime Writers On er en metapodcastserie, der handler om true crime i medierne. Jeg bruger denne podcastserie til at holde mig opdateret med nye true crime-podcastserie og -TV-serier, og om opdateringer i sager som f.eks. The Staircase-sagen og sagen mod Adnan Sayed.

Missing Richard Simmons

Værten i denne podcastserie, Dan Taberski, forsøger i Missing Richards Simmons at finde ud af, hvad der er sket med den karismatiske fitness-guru Richard Simmons, da han har været væk fra mediernes søgelys siden 2014 uden yderligere forklaring.

Sagen bliver behandlet med en del mystik, så som lytter bliver man hurtigt draget af sagen. Og den er da også velproduceret i ægte true crime-stil. Jeg kan varmt anbefale serien, selv hvis du ikke rigtig kender til Richard Simmons og selv om sagen afviger lidt fra mange af de andre meget grusomme podcastserier.

Nattens dronning

Nattens Dronning fra DR er en podcastserie jeg har anbefalet til rigtig mange, fordi det hele er så mystisk. Den "crime" der bliver begået her i sagen er en smule atypisk i forhold til de andre serier på listen. Det er nemlig stalking og chikane.

I podcastserien hører vi om en kvindelig telefonstønner, der chikanerer en række slagtøjsspillere gennem mange år. Hun ringer til dem, noglegange flere gange om dagen, og stønner i røret uden at tilkendegive sin identitet. I podcastserien Nattens Dronning forsøger Thomas Smedegaard at finde kvinden bag telefonopkaldende, så han kan spørge hende om hvorfor hun gør det, og hvad hun får ud af det. Og jeg kan løfte sløret for, at man bestemt ikke bliver skuffet over slutningen!

Mænd der ødelægger kvinder

Mænd der ødelægger kvinder er endnu en podcastserie fra DR, der kommer med en ny vinkel på true crime. I denne serie handler det nemlig om de mørke sider af internettet, hvor afpresning af kvinder, typisk mindreårige, finder sted. I podcastserien løfter DR sløret for en sag, hvor over 100 unge kvinder og piger bliver presset til at lave videoer, hvor de torturerer sig selv og gør grænseoverskridende ting, som efterfølgende bliver distribueret på de mærkere dele af internettet og kigget på af skæve eksistenser bag hver deres skærm.


5 Kommentarer

Camilla · 24. januar 2019 kl. 19:13

Hvis man virkelig godt kan lide Mørkeland og danske podcast om mord, så er “Myrdet af Richelsen og Grau” rigtig god! De er gode til at komme i dybden, men har en lidt anden tilgang til mordene, som kan være virkelig rart, når man tænker på, hvor morbide morderne er

  lydbilledet · 29. juli 2019 kl. 22:04

  Hej Camilla,
  Jeg er helt enig i, at de har en anden tilgang til mordene. Jeg synes til gengæld nogengange, at deres jokes er lidt for upassende 🙂

  Jimmi Kristensen · 16. november 2019 kl. 12:25

  Radio 24syvs julekalender 24 mord kan anbefales, der er også efterforskere og andre med ved dog ikke om man nu skal på podimo for at få den. Kan i øvrigt anbefale espionage, hvis man vil høre true spies.

Sanne · 22. december 2019 kl. 10:20

Hvordan kan man lave den ultimative guide til true crime podcast og så udelade den ultimativt bedste podcast: Casefile

  lydbilledet · 16. april 2020 kl. 13:06

  Hej Sanne,

  Du har helt ret – Casefile kom af en mystisk grund simplethen ikke med over sidst jeg opdaterede blogindlægget. Men den er på listen nu – for jeg er enig, den hører bestemt til 🙂
  Mvh. Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *